AWEQREBEN's FotoPage

By: aweqreben HA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Apr-2009 09:46 Email | Share | | Bookmark
Nak pindah blog!

Salam semua..

Dah lama aku tak update fotopages aku nie. Dulu2 aku bukak fp nie, sbb aku suke cari-cari resepi daripada Kak Liza, Mamafami, Kak Rinn.. Dorang semua gunakan FP utk menyerlahkan bakat masak dan kadang2 suka celoteh. Pastu aku pon teruja nak bukak FP aku sendiri, yelah bleh tepek gmbr dan resepi mcm chef2 tu.. Aku rajin masak lepas baca FP chef2 ni tau.. Thanks la kakak2 ye.. Resepi anda dah byk yang saya gunakan.. So far semua best2.

Sekarang pada aku, FP mcm dah x hot coz ramai pindah ke blog. Kak Liza pon sama. So aku pun bakal tinggalkan FP nie jugak.. sbb rase mcm ketinggalan zaman pulak.. walaupun masih ade yg setia dgn FP nie. Lgpon x ada pon org muda yg guna FP.. aku sorang jer..

So sbg orang muda, aku nak berhijrah ke blog pulak. Mcm best je blog tuh. Cuma aku perasan ramai luahkan perasaan dalam blog .. which is good in such a way. Blog aku nanti bakal jadi entry campor2 la kot.. sbb aku suke masak.. mesti byk cerita psl makanan gak.. slurrpppp dapnyerr.. ohh tetibe aku jadi tak sabar!






Monday, 23-Mar-2009 15:46 Email | Share | | Bookmark
Oopet..

Kakak.. bg sy makan..
Sniff2..
Arwah Oopet..
Aku baru nak berjinak-jinak dgn kucing, sbb husband aku sangat la sayang pada kucing. Tapi kat rumah husband aku, kucing2 semua dah beso daa.. garang lak tuh.. manja ngan husband aku jer. (jeles sat). Last 2 weeks balik sana, baru aku perasan ooh rupenye ade sekor anak kucing baka parsi muncul dpd celah meja makan.. husband aku kata, masa kitorang kawin dulu die kecit lagi, duk dlm kotak. So cuteee... so gebuus... tp die je survive.. siblings die yg lain dah mati. Aku suke sgt la.. coz aku leh pupuk kasih aku pada kucing, memandangkan die kecit lagi, leh laa aku jinakkan die. Aku dah bg nama die Oopet, since die noname..


Nilah Oopet.. comel kan??

Yang sgt mendukacitakan, last week husband aku inform, Oopet dah takde, meninggal.. huhuhu... sedey la aku.. camana ntah leh meninggal. aritu aku tgk pon, die mcm blur2 n kurang lincah. cacing kot. haihh.. sian Oopet..sian gak aku, kasih kucing x kesampaian. kucing yg lelain muke cam gangster backstreet.. xmoh de manje2..



Monday, 16-Mar-2009 04:04 Email | Share | | Bookmark
Kenapa aku tak pakai jam..

 
Nak tengok pukul berapa, mesti aku refer dekat henpon dan jam dekat PC. Atau aku sanggup gi dapur sebab jam dinding tu paling accurate. Aku takde jam sekarang. Rasenye dekat setahun jugakla tak pakai jam. Reasons being, aku allergic dengan tali n besi jam, plus jam aku semua tak tahan lama. Kenapa eh?

Ni semua jam yang aku pernah ada.. sebenarnya lagi banyak weh.. tp tak tau la aku dah buang kat mana.. plus ada yg kene curi masa dlm toilet.



Yang tali biru tu paling aku sayang dan paling mahal, ayah aku hadiahkan. Tp dah takleh pakai due to bateri kong n surface dah retak sepuluh, aku la yg jatuhkan.. Yang lelain nie suma beli kt pasar malam.. har3.. cantik kan, fancy2 kaler die. Ade yang baru 1 minggu pakai, dah out..

Tak boley jadi ni.. aku kene dapatkan jugak satu jam. Ingatkan masa kahwin haritu nak beli jam couple set.. tp takut budget lari plak. Har3.. Eleh, hubby aku pon tak pakai jam jugak sebenarnya, refer henpon gak, mana ntah jam die..


Thursday, 26-Feb-2009 03:51 Email | Share | | Bookmark
Tag Dua

1) The age you'll be on your next birthday:
2*. har3.. teka la..

2) Place you want to travel to:
Japan, Hawaii, Tembok Besar China dan Gaza. Nak pergi ketuk kepala org yg berperang tu.

3) You favourite place:
Pulau-pulau, restoran makanan sedap dan my bedroom!

4) Your favourite food:
Ada byk ma.. gila byk..

5) Your favourite pet:
Memek. kucing aku tahun 2001-2002.

6) Favourite color combination:
Anything yang lembut2. mcm green apple+choc cadbury, pink pastel+choc cadbury.

7) Favourite piece of clothing:
Blouse+jeans.

Your all time favourite song:
From Mariah Carey's album.

9) Favourite TV Show:
The Nanny, Pua Chu Kang, AFC, Akademi Fantasia, ape2 jelah yang melalaikan. har3.

10) First name of your significant other/crush:
Har3.. harappann..

11) Which town do you live in?
Jalan Kuching, KL.

12) You screen name/ nickname:
aweqreben la..

13) Your 1st job:
Cashier kat Jusco Metro Prima

14) Your dream job:
Business woman..

15) One bad habit that you have:
Procastinate+suke tepok punggung adik aku Faiz.

16) Worst fear:
Lipan..

17) Things you would like to do before you die:
Kahwinkan anak aku.. har3+byr hutang piutang.

18) The 1st thing you'll buy if you get $1,000,000:
Rumah idamanku.

19) Your husband/wife:
Husband aku la. Love you till syurga

Panjangnyaa tag kali nie. aku tak kenal ramai blogger, so tak yah la panjang2kan tag ni. lagipun mesti diorang dah jwb kan 2 tahun lepas.. ahaks.



Thursday, 26-Feb-2009 02:48 Email | Share | | Bookmark
Album Kahwin

=)
Drinks
Monterey's Chicken
View all 5 photos...
Album kahwin kami masih lagi dalam proses. Rase tak sabar2 pulak aku. Sekarang dah sebulan lebih tau kahwin. Duit dah bayar full sejak balik honeymoon haritu. *sigh*.

Yea yea! dah sebulan kahwin. Mcm tak percaya kan. Apatah lagi kami yang PJJ nie. time wiken aje dpt jumpe. So boleh kire la dgn jari, kami baru dpt jumpa brape kali sejak jadi husband & wife nie. susah tau, PJJ nie. 2-3 hari lepas, husband aku demam, mak die yang kene jaga. sepatutnya aku as a wife la yg masakkan bubur n jaga dia. huhu sori yek bang. sekarang dah baik demam, jgn lupa dtg wiken nie ya..

3 minggu lepas birthday aku, hubby bwk makan kat Chilli's. hehe thanks abang! makin bertambah2 comel la aku.



celeb @ Chili's


aku ponye


hubby ponye



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net